Innovatie en onderzoek

FAST-Studie Voorlichting

In het onderstaande filmpje wordt kort uitgelegd wat de achtergrond is van de FAST-Studie. Deze studie kijkt naar het effect van preoperatief vasten op het herstel na nierdonatie. Eerder onderzoek laat zien dat vasten zorgt voor een betere weerstand tegen de schade van een operatie. U komt in aanmerking voor deze studie als u een nier wil gaan doneren in het Erasmus MC of het UMC Groningen. Als u een nier doneert voor bijvoorbeeld een vriend of familielid, dan wordt met u besproken of u aan dit onderzoek mee wil doen en wat het onderzoek precies inhoudt.

Luister terug: Erasmus MC 14 juli 2022

L'Étape Rotterdam by Tour de France staat in het teken van Samen Touren tegen Kanker: Samen fietsen voor een betere behandeling van kanker.

We blikken vooruit op een mooie evenement dat zaterdag plaatsvindt in Rotterdam. Want dan kunnen wielrenners hun hart ophalen met tourtochten volledig in Tour de France-sfeer, wat ook gebeurt onder auspiciën van de Tour de France! Over de hele wereld zijn er door het jaar heen dit soort etappes die kunnen worden verreden. Bij de wedstrijden kan ook echt een gele trui, een witte trui, een bolletjestrui gewonnen worden. Helaas is de wedstrijd etappe eind juni afgelast: er kon niet genoeg gecertificeerd personeel worden opgetrommeld om kruispunten en dergelijke af te zetten. Dus geen wedstrijd. Maar de tourtochten gaan wel door en het complete tourdorp, zoals je dat bij een Grand Depart eerder hebt kunnen zien is er wel. Dus de sfeer van de Tour de France is compleet en, wat ook mooi is. De etappe in Rotterdam is voor het goede doel, voor Samen touren tegen Kanker en daarom is Dwars vandag in het Erasmus MC.

Bron: www.rijnmond.nl

Prof. Dr. Jan IJzermans vanaf 23:14 / Rowan van Gerven vanaf 34:23 / Nienke ter Hoeve vanaf 41:15

PUMP studie
Behandeling van de levertumoren met chemotherapie via de chemopomp

Patiënten met levertumoren komen mogelijk in aanmerking voor een van de onderzoeken waarbij er lokale chemotherapie via de chemopomp direct in de lever wordt gegeven. Deze behandeling is ontwikkeld in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York en is in 2018 door dr. Bas Groot Koerkamp in Nederland geïntroduceerd...

Lees verder...